Binnenhuisarchitectuur: wat een fascinerend onderwerp!

Tegels

Tegels

Tegels zijn de beste keuze voor vloer- en muurinstallaties en ze zijn gemaakt voor duurzaamheid en stijl. Er is een breed scala aan duurzame materialen die worden gebruikt om interessante patronen, elegante vormen en een breed scala aan kleuren samen te stellen. Hun uiterlijk zal je huis van een unieke kleur voorzien. Van modern tot rustiek en kleurrijk tot eigentijds, ze kunnen prachtig staan in elk decor.

Tegelsoorten

Een van de meest gebruikte en populaire typen zijn van porselein. Dit is het meest duurzame type dat je kunt gebruiken. Anderen omvatten marmer, gemaakt van natuursteen, keramische tegels, glazen tegels die gemakkelijk te reinigen zijn, kwartsiet tegels voor gebieden met veel verkeer, mozaïeken en leisteen die rijk gekleurd zijn. Er is een grote verscheidenheid en elk heeft zijn voor- en nadelen in toepassingen. Ze hebben ook verschillende eigenschappen en stijlen.

De toepassing

Ongeacht de voorkeur, moet je het toepassingsgebied overwegen, voordat je kiest welk type je gaat gebruiken. de beoordeling van de verschillende soorten verschilt van elkaar. Sommige zijn bedoeld voor gebruik voor licht verkeer, waardoor de toepassing beperkt is tot ruimtes zoals badkamer, woonverdieping, slaapkamer of bij voorkeur waar iemand op blote voet kan lopen. En andere die worden gebruikt voor extreem verkeer, kunnen overal gebruikt worden, zoals in commerciële gebouwen, winkelcentra, kantoren en andere plaatsen.

Slijtage

Tegels zijn zeer veelzijdig en ze kunnen in bijna elke kamer in het huis worden geïnstalleerd, inclusief badkamers en keukens, maar je moet mogelijk rekening houden met de kleur en de afmetingen die moeten worden gebruikt. Geglazuurde typen zijn bijvoorbeeld bestand tegen slijtage en vuil en weerstaan vocht en vlekken. Ze zijn van nature mooi en ze zullen waarschijnlijk ook niet snel krassen of deuken oplopen, wat betekent dat ze geschikt zijn voor huisdieren en kunnen worden vervaardigd met een mild schurende afwerking om wegglijden of ongelukken te voorkomen. Kies een type dat duurzaam is, gemakkelijk te onderhouden is en gemakkelijk te repareren of te vervangen is.

Nadelen

De voordelen gaan ook gepaard met een paar kleine elementaire nadelen. Dit type vloer kan alleen op beton worden geïnstalleerd als basisvloer. Omdat het een hard materiaal is, klinken voetstappen relatief hard door en vanwege de hardheid kunnen voorwerpen makkelijk breken wanneer je iets laat vallen. Gebruikte materialen zijn niet volledig water- en koubestendig, dus het kan koud zijn als het niet wordt geïnstalleerd met een verwarmingssysteem. Ook zijn ze gevoelig voor afbreken en barsten, en de voeg tussen de tegels kan vlekken gaan vertonen of barsten. Mits goed onderhouden, kan elk type echter lang meegaan.


Delen